ΤΕΝΤΑ Κλειστό Γυμναστήριο

Σφακιανάκη 9, Καλαμάτα

ΤΕΝΤΑ

Ο αθλητικός χώρος της Τέντας στην όμορφη Καλαμάτα θα φιλοξενήσει τους πρώτους αθλητικούς αγώνες εναέριων ακροβατικών στη χώρα μας. Ενα κλειστό γυμναστήριο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άρτια διοργάνωση αγώνων.

Μια ματιά στην

Καλαμάτα

H Καλαμάτα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη πολιτιστική και κοινωνική ζωή. Χτισμένη κατα μήκος μια υπέροχης παραλιακής ζώνης αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.
Η Καλαμάτα προσφέρεται για κάθε εποχή και κάθε γούστο. Γιατί είναι μια πόλη που τα έχει όλα.
Τον χειμώνα, η νυχτερινή ζωή της πόλης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, ενώ το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα και στο προάστιο της πόλης, Βέργα, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Καλάθι.
Η ιστορία της ξεκινάει από τον Όμηρο, ο οποίος αναφέρει τις Φαρές, αρχαία πόλη χτισμένη περίπου εκεί που βρίσκεται σήμερα το Φράγκικο κάστρο της πόλης.
Το σύγχρονο όνομά της μάλλον το πήρε από ένα παλιό βυζαντινό μοναστήρι (πιθανά στη θέση του μεσαιωνικού κάστρου), το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Παναγία την Καλομάτα, απ' όπου με αφομοίωση του όμικρον σε άλφα, προήλθε η ονομασία Καλαμάτα.
Σημεία ενδιαφέροντος: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, Ιστορικό Κέντρο 23ης Μαρτίου, Κάστρο Ιζαμπώ, Πάρκο ΟΣΕ, Παραλία Καλαμάτας

6-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 | ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Aerial Championship

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑ  | ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ
aerialchampionship@gmail.com

ΑΙΓΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

 

 

ΑΙΓΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Aerial Championship Kalamata